Sicily – part two

Ovanför ser ni bilder från vår favoritdestination, Ortiga Island utanför byn Syracuse på sydöstra sidan av italienska ön Sicilien. Tidigt en morgon packade vi våra strandväskor och begav oss iväg från centrala Catania mot tunnelbanestationen Stesicoro Metro. När tåget några minuter senare rullade in på centralstationen Giovanni XXII, klev vi av, köpte bussbiljetter och åkte sedan vidare till Siracusa (stavas också Syracuse) i 1,5 timme.

Bussen släppte av oss efter bron som gick ut till Ortiga Island och väl framme, trodde vi att vi hade kommit till helt fel ställe. Inte nog med att vi inte såg någon strand åt något håll, enligt flera vi frågade vid busshållplatsen, fanns ingen badstrand och absolut ingen sandstrand i närheten. Till slut fick vi reda på att det trots allt fanns två badplatser utanför stan men att dom låg på andra sidan ön. I 31 graders värme gick jag, Wilma och Elesine genom den lilla byn till det att en skylt om en beach club dök upp. Trötta och varma, gick vi dit. 

När det visade sig att klubben tog 40 euro i inträde (inklusive hyra av solstol) chansade vi på att hitta en annan (gratis) strand och gick vidare. Bara några hundra meter längre bort dök destinationen som vi hade sett på bilderna upp. En magisk liten stenstrand med nästan bara lokalbefolkning som badade och solade. Efter en lång och varm väg, var vi äntligen framme! Eftermiddagen spenderades mestadels simmande i det kristallklara vattnet och sovande på stranden.

Elesine och Wilma. En kväll där vi ansträngde oss lite mer än vanligt för att ta på oss något oanvänt plagg och lite smink.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.