SICILY – part 1

Copenhagen airport  Catania Fontanarossa

Vi anlände till Catania på kvällen och checkade in på vårt AirBnB som låg några kvarter från centrum. Till middag tog vi första bästa stället, som senare blev en favoritresturang och beställde in varsin pasta. Dagen efter vaknade vi upp gick ner till marknaden som låg två kvarter från lägenheten. Öppen från 07-12 varje dag förutom på söndag. 

Pelle! På vårt torg!  

Caprese!

Catanias stränder, var OK men inte speciellt fina. Vattnet var grumligt och det var packat med folk. Vår AirBnB host Sara, rekomenderade att vi skulle ta bussen till Taormina, vilket vi gjorde en dag. Tog oss 2 timmar att komma dit (med bilkö och 3 byten). Destinationen Taormina är tydligen byn uppe på berget, vilket vi insåg när vi plötsligt aldrig kom fram till stranden vi nyss kört förbi. Vi insåg efteråt att vi hade helt enkelt glömt att hoppa av… När vi kom av bussen bestämde vi oss för att hoppa in i en taxi, 15 euro fattigare kom vi äntligen fram. Stranden heter Isola Bella och är väldigt fin!

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.